tisdag 5 januari 2010

Vardagsbestyr

Den enda hushållssysslan som vi har utfört här, nämligen tvättandet, är nu utlokaliserat. Vi märkte nämligen att det ca. 500 meter från Sivalai finns ett litet tvätteri som till och med är mycket billigare än att använda coin-maskinerna här i vår källare. Så nu för vi all tvätt dit, kostar ca. 30 cent per kilo och de viker och stryker alltihop. Super. Det kommer inte att vara lätt att komma tillbaka till vardagen i Finland. Vi har säkert glömt hur man städar, lagar mat och tvättar wc:n.

Skolan var tråkig som vanligt. Och jag blev återigen förvånad över nivån. Vi fick nämligen våra tentfrågor idag. Tenten är alltså först om två månader. Utskrivet bredvid frågorna stod också i vilket kapitel i boken man hittar svaren... Oj oj det kommer att bli svårt att komma igenom!!

Emma har kommit till Bangkok idag så om några timmar skall jag far för att träffa henne! Hurra! Jag har nog saknat alla vänner i Finland. Känns konstigt att inte få prata en massa strunt alltid nu och då. Eric orkar nämligen inte lyssna på mig om jag sätter igång så då är det liksom inte så roligt att prata när man inte får nån respons. Lite har jag nog prepplat med Helena men inte tillräckligt ;-)

Jag vaknade i morse av att det ösregnade. Första gången sen vi flyttade till Bangkok. Det riktigt skvalade på fönstret. Men nu är det nog helt ok väder igen. Lite molnigt med varmt som vanligt. Så det var säkert bara en skur. På Bangkok Posts nätsida hade dock Eric läst att vårens väder i Thailand kan komma att vara extremt. Vattnet är nämligen en grad varmare än normalt vilket leder till fler stormar och åskväder, samt intensivare hetta senare på våren. Men då är vi antagligen på Bali och surfar så det borde inte påverka oss så mycket. Men det är nog ovanligt att det regnar den här tiden på året...

Här sitter jag just nu, vid bordet i vårt kök. Eric sitter brevid och jobbar flitigt med Kuponkimaa.fi (gå in och kolla alla nya kuponger!!)

Nåja, nu skall jag ta tag i litet skolarbeten.

Puss&Kram

1 kommentar:

  1. Weeeeh, nu e de int länge kvar tills ja kommer :D vitsi ja annars märkte just att de ser helt ut som att du sku ha bruna ögon på denhär bilden, dom ser riktigt sådär choko bruna ut :)

    SvaraRadera