måndag 8 mars 2010

Bajbaj Bangkok, Hello Bali

Hejsan!

På fredagen lämnade vi alltså Bangkok, Sivalai och vårt liv där för nya äventyr på resande fot i det kommande två månaderna. Trots att vi skickat hem 22kilo med posten så vägde våra rinkkor ett ton. Gud så det har varit skönt att resa med bara en reppu!

Efter en KALL natt på super skön VIP buss ner till phuket hann vid med andan i halsen och i sista minuten till båten som tog oss til den ljuvliga ön Raya Yai. Vi är helt överens om att den här ön ar den vackraste och bästa av alla öar i Thailand vi har besökt! Alldeles turkost vatten, kritvit mjuk korallsand och knappt några turister. Perfekt. Vi började lördagen med lite dykarteori och vårt teoriprov (vi kom båda igenom med bred marginal). Sen fick vi eftermiddagen ledig och gick till andra sidan ön för att snorkla. Och vi såg en SKÖLDPADDA!! Den var så fin. Vi följde den i säkert en halvtimme. Den mumsade på koraller, for upp till ytan för att ta luft två gånger och simmade runt.

Söndag och idag morse har vi sen dykt våra sista dyk och nu kan vi äntligen titulera oss certifierade open water dykare! Vi planerar redan nästa dyk nåt tag på Bali!!

För till Bali bär det nämligen av tidigt imorgon på morgonen. Vi har sedan hela dagen på oss i Jakarta och sen tpå kvällen far våra flyg till Bali. Där tänker vi sen stanna en stund, ca. en månade eller så länge som det är kiva....

Hoppas allt är bra med er i Finland. Nu måste jag fixa mig i ordning för att gå ut och äta med Ercis morbror Nico och hans flickvän Elina, som också bor här i Phuket!

Kramar

1 kommentar:

  1. Har ni hittills rest med bara en reppu. Inte undra på att Eric ser trött ut på bilderna.

    SvaraRadera