söndag 11 april 2010

Resan

Flygresan till Peking gick riktigt bra och vi trodde att vi landade tryggt och fint på Beijing Internaitonal Airport. Därifrån går metro in till stan, det hade jag kolla upp, så att ta sig in till stan skulle inte bli några problem. Flygplatsen var dock hemskt liten, och ingen förstod NÅGÅ engelska när vi frågade. Till slut kom en äldre kinesisk businessman fram och förklarade att vi är på Tianmen airport ca 250km från Peking men man kan ta shuttlebuss till tågstationen därifrån det grå snabbtåg som bara tar en halvtimme. Så det gjorde vi. På tåget ville alla fota oss och fråga oss en massa på nästan ingen engelska alls, men det vara bara roligt. Fast det kändes lite konstigt på samma gång...

Kylan vi var så rädda för är inte alls farlig, det råkar nämligen vara rekordvarmt när vi landar i Kina. 22 grader. På kvällen sjunker det dock till typ 10 och de lovar kallare för kommande dagar. Annars har våren börjat här redan, små mössöron syns på nästan alla träd och körsbärsträd (eller vad det nu är för träd med vita och ljusröda blommor på bar kvist) blommar för fullt!

Hostellet jag hade kollat upp var MYCKET dyrare än vad jag trott (jag visste inte att pris på hostel brukar vara per person inte per rum) så istället bokade vi ett närliggande hotell via agoda.com. När vi kommer fram till hotellet visar det sig dock att det är fullt! Fast vi redan fått bekräftelse och betalat för två nätter. Så vi måste gå till ett närliggande hotell (som är mycket bättre än det vi bokade och som vi flyttade tillbaka till igen). Eftersom vi inte sovit särskilt många timmar så gick vi bara snabbt ut och äta och sen och sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar