söndag 11 april 2010

Summer Palace och Beijing Duck

Efter en liten sovmorgon tar vi metron till det kejserliga Sommarpalatset. Sommarpalatset är ett enormt område med stor parkområden och flera fina palats. Dessutom finns det en enorm konstgjord sjö. Hur i sjutton har dom lyckats gräva en konstgjord sjö på 1400-talet undrar jag bara? För den är alltså STOR och DJUP!

Efter ett par timmar spatserande på parkområdet, båtåkande, nudelätande och annat trevligt så åker vi tillbaka till Mongoliens ambassad efter våra visum. Vi är dock lite purkna eftersom vi måste betala dubbelt pris bara för att vi är utlänningar, nästan 50e kostade visumen. Mycket för vår ansträngda studentbudget!!

Vi åkte siisti drakbåt över sjön, det var iiiiskallt! Också här blommade träden vackert.

På kvällen ger vi oss ut på stan för att leta reda på någon trevlig restaurang som serverar Peking anka, roasted duck. Jag är dock lite skeptisk, en helstekt anka, kan det verkligen vara gott och fräscht att äta? Vi hittar en trevlig restaurang helt nära vårt hotell och mina fördomar blir verkligen krossade. Ankan smakar ljuvligt, den bara smälter i munnen! Vi tänker helt säkert äta detta flera gånger i Peking. Vi beställer också en den billigaste spriten dom har, en liten flaska risvin för 50cent. Den var super alkoholstark (56%) med en söt eftersmak. Tillbaka på hotellet somnar vi nästan direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar