måndag 31 januari 2011

Irriterande

Jag var just och skrev in mig på ett gym (gratis en månad, tack vare blivande svärmor). Killen som försökte sälja mera medlemskap till mig var nog en totalt oallmänbildad tont. När det kom fram att jag var finlandssvensk så fråga han när jag hade flyttat hit från Sverige! Jag förklarade att jag nog är helt finsk och att min släkt alltid bott i Finland, sen ett par hundra år tillbaka. Han gjorde stora ögon och såg förvånad ut. Aja, det var ny information för mig, sa han. Alltså på riktigt!?! Jag visste inte att det finns folk i Hfors-regionen som inte vet att finlandssvenskar också är finnar!! Suck!

4 kommentarer:

  1. ooouu nouu- de kan int va sant... sku bara ha komentera att på vike århundrade e du född :P

    SvaraRadera
  2. Men herre gud, var han född igår eller hade han på riktigt noll hjärnceller i huvudet?!

    SvaraRadera
  3. Sv: Iholiitto ordnar faktiskt i samarbete med Kela kuntoutusresor till Kanarieöarna som atopiker kan ansöka till! Man betalar typ bara omavastuu...har övervägt det,men just nu passar det inte in i min tidtabell så jag får nöja mig med artificiellt ljus :)

    SvaraRadera
  4. Alltså jag blev så paff att jag inte klarade av att ge något dräpande svar! Jag fattar fortfarande inte hur någon i vår ålder som bor i h:forsregionen kan vara så ovetande. Jag fattar bara inte...

    SvaraRadera