tisdag 1 november 2011

Goa dag 2

Efter en lååångsam frukost (inte pga oss utan pga att servicen var galet långsam, goamentaliteten är överhuvudtaget lite långsam, manana manana liksom) på en av de mysiga strandrestaurangerna, fortsatte vi med dagens mission: Nämligen att slappa så mycket vi bara kunde. Och vi lyckades väldigt bra. Vi hittade en lite mysigare "cocohut"  dvs en liten strandbungalow, i andra ändan av stranden och flyttade in där (fast denna var nog inte heller så fin, en hård säng, småsunkigt badrum men åtminstone en liten mysig veranda och ordentlig myggnät). Resten av dagen ägnade vi åt att simma i havet som var ca. 30 grader. Dricka bubbelvatten. Promenera längs med stranden. Fästmannen surfade lite och jag läste böcker. Så skönt. Vi lyckades dock båda bränna oss lite grann i solen. Jag gjorde riktigt rookie-mistake och glömde smörja in mina fötter så de var riktigt ordentligt brända. Längs med bikinikanten var jag också lite lätt rosa mot slutet av dagen. Fästmannens ena axel var också mer rödaktig än brun. 

Palolem är en riktigt fin strand alldeles i södra Goa. Lite för hippie backbacker än vad vi hade varit ute efter kanske, men mysigt och autentiskt. Boendet är väldigt enkelt och alla bungalowerna rivs vid monsunens början och byggs sedan upp igen i oktober. Många av ställena hade inte ännu öppnat eller hunnit bygga färdigt sina bungalower nu när vi var där. Maten är mycket billig och god och det finns massor trevliga restauranger direkt på stranden. Den lilla huvudgatan som går upp från stranden är full med turistsouvenirstands där man kan köpa solglasögon, klänningar, kryddor, textiler osv. Så vill man ha enkelt strandhäng så rekommenderar jag nog Palolem. Resan från Goas flygfält tar en dryg timme med taxi. 

Fästmannen köpte nya "Raybans" som jag lånade. Här väntar vi på frukosten. Man ser att säsongen inte riktigt kommit igång ännu då man kollar i bildens bakgrund. Många av restaurangens stolar stod bara staplade på varandra ännu och bara halva var öppen.
Bubbelvattenpaus i skuggan. Viktigt att dricka i värmen. Goa var förresten mycket varmare än Mumbai eller det kändes så pga av högre luftfuktighet. 
Fästmannen hittade en surfbräda och ägnade sig åt några timmar av vattensport medan jag bara läste bok. 
Vår lilla enkla "cocohut" på Brendons bugalow hotell. Inte något fancy men helt beboelig.
Fota fötterna kom jag nog ihåg men inte att smörja in dem med solkräm. Typiskt!
Glada lite lätt rosafärgade semesterfirare tar sig en after beach-öl.
Solnedgången var fin. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar