Mmm. Smaskig fisksoppa. Jag gillar lite annorlunda soppor än de där man blev serverade i skolan... Denna har tomatbas och inge potatis. Passar jättebra till fisk tycker jag. |
Först ut i kategorin vardagsmiddag, är inte ett nytt recept, men ett som är så bra att det tål att upprepas. Jag har skrivit om denna supergoda fisksoppa tidigare. Ursprungligen hittade jag receptet i Pias blogg. Men eftersom soppan är så god så tål den att tipsas om på nytt. Det tar ca. 20 minuter att laga soppan. Jag bakade också Kugges havrebagetter till, men ett knäckebröd duger lika bra!
För en soppa som räcker till 4 personer behöver du:
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
2 morötter
en burk med hela konserverade tomater (jag använder Muttis med körsbärstomater)
2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
ca. 300g lax
1 liten påse räkor
1 kruka dill
1 burk crème fraiche eller smetana
Gör så här: Fräs löken, tillsätt grönsakerna som du skurit i passligt stora bitar. Häll på tomatkonserv, vatten och buljongtärningarna. Låt puttra i 10 minuter. Sätt i laxen som du skurit i tärningar. Puttra 5 minuter till. Sätt i dill och räkor. Klart! Servera med en klick crème fraiche eller smetana och en bit bröd eller knäcke.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar